Котки в цирка: Грозната история на Московския котешки театър Куклачов


🎪
 Свидетели със запушени усти, мистериозни съдебни дела, изчезващи информация и доказателства, лекари и учени - измамници, и садистични клоуни. Звучи ви като филм на ужасите? Това е мрачната история на Московския котешки театър Куклачов.



За да научи котките да скачат бързо, Куклачов (клоунът, дресиращ котки) използва електрически нагреватели и краката на котките получават изгаряния, често тежки. За да тренира котките да седят неподвижно на постове, Куклачов връзва въже на врата им, така че ако котките скочат, те ще се задушат (не до смърт, но все пак неприятно).” 
Това разказва Миша Вербитски, един от 34 руски блогъри, получили призовки и съдебни заплахи, за да свалят материалите си за цирка.

Д-р. Николай Логинов, известен ветеринар с над 30 годишна кариера е обслужвал котките от котешкия театър в продължение на години, докато не са го изгонили внезапно. Той също разказва: 
След като бяхме принудени от Куклачов да напуснем клиниката, в изолационното отделение останаха 25 болни и възстановяващи се котки. Чак по-късно разбрах какво се е случило с тези котки. По заповед на Куклачов, тези котки - които са му печелили пари 10 години - бяха убити. Бях шокиран и за мен беше много трудно да преживея този факт.
Котки, които са твърде стари или не отговарят на условията по някаква друга причина, обикновено се убиват или изхвърлят. Публично, Куклачов твърди, че им намира домове.
Куклачов вижда животните като машини, които произвеждат пари. Той гледа на тях само от търговска и потребителска гледна точка. За да може бизнесът му да бъде печеливш, той го рекламира по цял сват като единствен по рода си.

Котки, които са твърде стари или не отговарят на условията по някаква друга причина, обикновено се убиват или изхвърлят. Публично, Куклачов твърди, че им намира домове.Куклачов вижда животните като машини, които произвеждат пари. Той гледа на тях само от търговска и потребителска гледна точка. За да може бизнесът му да бъде печеливш, той го рекламира по цял сват като единствен по рода си.

За съжаление той не е. Циркови котки има и в повечето циркови представления у нас. Както и кучета, норки, мечки коне, кози, понита и др. Те не само не са защитени от влязлата в сила преди няколко години забрана за използване на диви бозайници в цирка, днес те плащат за нея с живота си, заемайки мястото на дивите си роднини.

Научете повече:
My Blogger TricksAll Blogger TricksLatest Tips and Tricks