Козметика: ЕС натиска за край на тестовете върху животни в цял свят




Пет години след забраната за тестове върху животни за козметичната промишленост на територия му, Европейският съюз днес упражнява натиск, за да последва и останалата част от света.

Кога окончателното ще спрат опитите връху животни за козметичната индустрия? Това е въпросът, който задават днес евродепутатите, които призоваха чрез резолюция, приета в четвъртък 3 май, лидерите на страните-членки на ЕС и да "подкрепят опозицията на гражданите" и "развитието на методите за иновативни и хуманни експерименти".

Въпреки че тези практики са забранени в ЕС от 2013 г., и законът е обновен, така че да обхване и вносните козметични продукти, евродепутатите подчертават недостатъците на една система, която страда от "липсата на пълна и достоверна документация в информационния пакет за продуктите "по отношение на козметични продукти от трети страни.

Тъй като забраната, наложена от ЕС "не компрометира" индустрията с два милиона работни места на територията, и е довела до "сериозни изследователски усилия, насочени към разработване на алтернативни методи за изпитване", депутатите призовават Комисията да проведе дипломатическа кампания, за да убеди света да последва примера им, за да се постигне глобална забрана до 2023 г. 

Днес 80% от държавите по света продължават да позволяват тестването върху животни и пускането на пазара на изпитвани върху животни козметични продукти, отбелязва документът. 





My Blogger TricksAll Blogger TricksLatest Tips and Tricks