Опити върху животни: кучета и котки

МНОГО КУЧЕТА КАТО ЛИБИ ВСЕ ОЩЕ СТРАДАТ В ЛАБОРАТОРИИТЕ.


Можете да помогнете, като КУПУВАТЕ само продукти без жестокост и ПОКАЗВАТЕ на компаниите, които провеждат животински тестове, че няма да им бъдете клиент.






Когато за пръв път срещна спасителя си, изтощеното, измършавяло куче пълзеше по корем, копнеейки за любов, но твърде ужасено за да се изправи. Известно само като номера, татуиран на ухото й, тя страдаше от паразити, тении и вагинална инфекция и зъбите й бяха изгнили.
Либи, както скоро беше кръстена, беше една от близо 250 кучета и котки, спасени миналата есен от ада на “Професионална лаборатория и изследователски услуги” (Professional Laboratory and Research Services), след затварянето й следствие на разследване на PETA.
Фармацевтични компании плащали на лабораторията за да заразяват кучета и котки с паразити /тении, глисти, бълхи, кърлежи/, след което ги хранели насилствено и мазали кожата им с токсични препарати, тествани за домашни любимци. Разследващият под прикритие на PETA е заснел как работниците удрят, влачат и хвърлят кучетата, вдигат кученца за гърлото и крещят заплашително на животните. Срещу един от бившите надзиратели и трима бивши служители на лабораторията бяха повдигнати обвинения за жестокост.
Въпреки всичко, през което е преминала, Либи се е превърнала в щастливо и игриво момиче в любящия си нов дом. Тя се бори и играе с двете си осиновени кучета другарчета, обожава да излиза на разходки и да се гушка под завивките.


Още за разследването ТУК.
My Blogger TricksAll Blogger TricksLatest Tips and Tricks