Борбата срещу козината


Истината е проста: козината и апликациите от естествен косъм убиват.

При наличие на толкова много атрактивни и разумни алтернативи, естествената козина е просто излишна. Дори и закупуване на дребен пухкав аксесоар подкрепя жестоката индустрия.

Всяка година повече от 50 милиона животни са жестоко убити в името на "модата”. Някои стават жертва на варварските капани. Други прекарват целостта на живота си в мрачни условия в ферми за кожи по цял свят, преди да бъдат одрани. Друг източник на козината е подкрепеното от правителството клане на тюлени в Канада, където стотици хиляди животни, много от които само на седмици, биват брутално убити. Това е реалността, която кожухарска индустрия иска така отчаяно да скрие от общественото полезрение.

Можете да помогнете

С помощта на хуманни потребителите, ние работим за да сложим край на безсмисленото страдание, причинено от кожухарската промишленост.

Тъй като няма пазар или продукт, който може да печели без потребители, фокусираме нашите усилия в обучението на потребителите - да ги информицраме, че начина, по който харчат парите си се отразява на живота на животните. Ние предоставяме образователни материали за разобличаване на маркетинговите трикове на кожухарската индустрия, практични съвети за различаване на естествения косъм от изкуствен, как най-ефективно да се противопоставим на търговията с кожи, и как да образоваме другите.

Подвеждане на потребителите

Кожухарската индустрията работи усилено да заблуди потребителите относно козината. Тя се бори срещу законите за етикетиране, които биха могли да помогнат на потребителите да взимат информирани решения. Нейните агресивни усилия за връзки с обществеността лъжливо твърдят, че козината е "тъкан" и “вторичен продукт." Кожухарската индустрия е готова да каже всичко, за да убеди потребителите да разграничат продукта им от хилядите животни които умират за да бъде създаден.

Подвеждащият маркетинг на кожухарската индустрия е довел до нарастване на популярността на украсите от естествен косъм, които сега често се срещат и върху евтини дрехи, аксесоари, и дори играчки.

Когато на едно яке има само едно малко парченце “розов пух”, това не означава, че не е същият зловещ продукт придобит чрез страдание и смърт. Дизайнерите, които избират да използват естествен косъм разчитат на нови начини да включват елеметни от козина в дрехите. Козината сега се боядиса в ярки цветове, сплита се и се окрасява с маниста за оригинална текстура или екзотичен вид, или се подстригва за да се имитира кадифе.

Доброта винаги е на мода

Информираните потребители избират състраданието и се отказват от естествените козини. Все повече и повече пазари възприемат идеята за етично консуматорството, и тенденицята може да се види в нарастването на  популярността на продукти, вариращи от хибридни автомобили до хуманно култивирано кафе и нетествана върху животни козметика и битова химия. Модата ще последва тази тендения, когато потребителите откажат да купуват дрехи, съдържащи дори и най-малкият кожен елемент.

Мрачната действителност не се променя - кожата убива животни. Кожухарскат индустрия може да работи усилено за да разгласява своите изделия. Но ние ще работим още по-усилено, за да блесне светлина върху практиките на тази жестока индустрия и да разгласим, че просто няма извинение за носенето на кожи в 21ви век. Ние помагаме на потребителите да използват уникалната сила, която само те имат - властта да закрие една жестока и ненужна индустрия.

Състраданието е винаги на мода. Изборът да не нося кожи е прост и спестява живота на животните.

Върни кожухче обратно на животните

Една от основните ни цели е намаляване на предлагането, търсенето и социалното приемане на козината в модата. Целта ни е да приключим цикъла на кожухарската промишленост, от капаните до магазините за продажба на дребно.
За тази цел, кампанията “Върни кожухче обратно на животните” събира палта, шапки и други аксесоари, произведени от животинска козина, и ги дарява на центрове за рехабилитация на диви животни в цяла Европа. Те ще ги използват, за да осигурят познат комфорт, топлина и легла за ранени, млади и болни диви животни в грижите им.
Тази програма не само изпраща послание до онези, които притежават артикули от естествена козина, но и предлага хуманно решение без икономическа стойност; вместо това стойността е във връщането им обрано за да ги използват животни в нужда. 



My Blogger TricksAll Blogger TricksLatest Tips and Tricks