ПРЕЗ ОЧИТЕ ИМ - Специално разследване


Разследване под прикритие хвърля светлина върху първия ден в живота на пилета в месната индустрия - от тяхната гледна точка. Камери, пуснати на транспортната лента и други места от производствената линия разкриват ужасяващите първите моменти в живота на новоизлюпените. Тази съдба споделят милиарди пиленца излюпени в месната промишленост по цял свят.

Кадрите са заснети под прикритие в една от най-големите индустриални люпилни в Израел - подобна на други промишлени люпилни по света - от активист на най-голямата група за правата на животните в Израел.

Ронин Bar, директор на разследвания на организацията Анонимни за правата на животните, обяснява: “Кадрите показват как изглежда живота през очите на едно пиленце, един индивид на производствената лента. Най-впечатляващото нещо в този материал, по мое мнение, е почти първичното чувство на страх, общо за всички живи същества - страхът да бъдеш хвърлен на транспортната лента, затворен в малки кутийки, натоварен на камиони, или смелен жив ".

Около 60 милиарда (60,000,000,000) пилета биват заклани по света всяка година. При естествени условия, пилето би се излюпило в гнездо под топлите крилата на майка си; в хранителната индустртия обаче, първият ден от живота на милиарди птици е съвсем различен. Производството на пилешко месо навсякъде използва люпилни, които топлят яйцата изкуствено. След излюпването си, пилета са хвърлени върху конвейерна лента за сортиране и преработка. Слабите, увредени и късно-излюпени пилета се отстраняват по различни методи (премазване жив, както е показано във видеото, е широко разпространен метод). Тези, които са годни за продажба биват опаковани и изпратени на промишлени ферми. Въпреки че тези практики са разпространени по целия свят, никога досега не бяха документирани от гледна точка на едно отделно пиле.

"Този уникален материал е част от кампания срещу плана, насърчавани от израелското правителство, насочена към наводняване на месната индустрия с бракувани еднодневни пилета", казва Бар. "Резултатът ще бъде раждането на десетки милиони допълнителни пилета всяка година, които ще пострадат същото жестока съдба която се вижда в кадрите, до деня на брутално им клане. Ние призоваваме правителството да се откаже от плана", добавя той.

 

My Blogger TricksAll Blogger TricksLatest Tips and Tricks