#НЕнаЗООПАРКА




Ние вярваме, че диви животни принадлежат в естествената им среда и не трябва да се затварят в клетки за нашето забавление.



Ние вярваме, че дивите животни в зоопарковете страдат 

физически и психически, и техните сложни социални, поведенчески и физически нужди не могат да бъдат удовлетворени в неестествени среди, създадени от човека. Много животни в зоологически градини показват признаци на страдание като непрестанно невротично въртене в кръг или люлеене напред и назад. Доказано е, че такъв вид поведение е следствие на силен стерс, характерно за животните лишени от свобода. 


Ние вярваме, че зоологическите градини могат да вредят на усилията за опазване на дивата природа.

Ефективното опазване се извършва чрез работа в естествена среда на животните, защита на индивидуални животни и цели екосистеми. Зоопарковете не спасяват видове от изчезване. Вместо това, те отклоняват необходимото внимание от важна работа по опазването на дивата природа.


Представянето на животни като живи експонати в зоологически градини учи децата, че животните могат да бъдат манипулирани, с цел да се удовлетвори любопитството ни към тях.

Това предполага, че животните нямат право да бъдат третирани като същества, които мислят и имат чувства. Тази практика пропуска да признае, че животните имат своите собствени нужди и цели в живота.


Още по темата: 
My Blogger TricksAll Blogger TricksLatest Tips and Tricks