НЕ на жестоката козметика



       Европейската коалиция за прекратяване на експериментирането върху животни (ЕСЕАЕ) е най-голямата европейска инициатива за защита на лабораторните животни. Коалицията първоначално е била формирана с целта да спре тестовете върху животни на козметични продукти в Европа. 

       На 11 Май 2009, след 20 години активност на коалицията, всички тестове върху животни с козметична цел в ЕС бяха забранени със закон. Но разбира се, има уловка. Закона включва клауза, която позволява тестове върху животни да се провеждат извън ЕС, за продукти които се продават в ЕС. Това важи до края на Март 2013, целта е до тогава да се развият и одобрят алтернативни методи за тестване новите съставки. От тази дата нататък, всички нови продукти които са били тествани върху животни ще бъдат забранени на европейския пазар.

      Сега, големите козметични компании упражняват натиск за просрочване на датата. Ако получат това което искат, това може да означава още 10 години, през които милиони животни ще бъдат измъчвани и убити в козметичните лаборатории. 


Подпишете петицията на ЕСЕАЕ тук!


My Blogger TricksAll Blogger TricksLatest Tips and Tricks