GoodGuide

GoodGuide е сайтът в който може да намерите всичко което трябва да знаете за продуктите които купувате. GoodGuide класифицира хиляди продукти и марки, спрямо три показателя: здраве, околна среда и общество. Всеки продукт е изследван от специалисти в различни научни области, и определен с рейтинг за всяка категория. Факторите които се разглеждат са много и многообразни, като се започне от съдържанието на отделните съставки, рентабилността на производство, замърсяването на околната среда, рисковете за здравето, политиката на фирмата производител относно различни въпроси и т.н. Рейтингът може да бъде от 1 до 10, като 10 е най-високата оценка. Показва се и общ рейтинг на продукта или марката.

В сайта има търсачка, която позволява да се търсят продукти според рейтинга, продуктовата категория и други особености, включително и това дали са /тествани върху животни (за козметиката и домакинските препарати).

GoodGuide също предлага безплатно приложение за iPhone и Android, което позволява да се намери информация за продукта директно от магазина, като се сканира бар кода на опаковката. 


My Blogger TricksAll Blogger TricksLatest Tips and Tricks