РАЗКРИТИЕ ЗА "ЗДРАВОСЛОВНИТЕ" ПРОДУКТИ НА ХРАНИТЕЛНИТЕ ГИГАНТИ

      Cruelty Free International разкри ужасяващи опити с животни, провеждани от световни лидери в хранителната индустрия: Danone, Nestlé и Yakult.


      Тези жестоки и мъчителни експерименти, които бяха публикувани през 2014 г. и 2015 г., са причинили страдание на кучета, мишки, хамстери, плъхове и прасета. Разкрити са кадри на животни които са хранени насилствено до постигане на наднормено тегло, изложени на радиация и страдащи впоследствие на хирургически интервенции за вкарване на маркучи в червата. Повече информация може да видите тук и тук



Експериментите

  • В един експеримент проведен от Nestlé, мишки са били оставяни да гладуват 23 часа, след което са били нахранени насилствено през тръба в стомаха, с доза екстракт от канела. Всички мишки са били убити и органите им дисектирани.
  • В експеримент проведен от Yakult, 5-месечни мишки са хранени насилствено с пробиотични бактерии, след което са изложени на радиация. Това е повторено три пъти седмично в продължение на три месеца. Мишките развили дълбоки бръчки и признаци на застаряване. Всички мишки са убити, за да може кожата им да се отдели и анализира. 
  • По време на 6 месечен експеримент проведен от Nestlé, 18 кучета порода бигъл с наднормено тегло са хранени с ниско калоричната диета на Nestlé Purina, но на само 75% от препоръчаната доза според нуждите им. Кучетата са били подложени на редовни инжекции и кръвни проби. 
  • В експеримент проведен от Danone, осем 2-месечни прасенца са оперирани за да се имплантират маркучи в червата им. В резултат на операцията, едно прасенце умря, маркуча на едно друго прокапа. Прасенцата са хранени насилствено бебешко мляко 4 пъти на ден в продължение на шест дни, като през това време са взимани проби от имплантираните маркучи. 

      Cruelty Free International продължава да твърди, че тези ужасяващи експерименти са проведени с цел компаниите да могат да правят твърдения за здравословните качества на продуктите им, включително и намаляване на наднорменото тегло при хората, и домашните любимци. 

      Въпреки това, “доказателството” че даден продукт помага разрешението на здравословни проблеми при животни, разболяни по изкуствен начин; не означава че ще има положителни резултати при хората. Това може да бъде подвеждащо за потребители.

      Също така, някои от тези експерименти с животни са били провеждани за продукти които вече са на пазара, и се използват напълно безопасно. Защо не са използвани хора доброволци вместо животни? 

Потресаващи експерименти върху животни на гигантите Данон, Нестле и Якулт


Подпишете петицията
 срещу ужасяващите експериемти върху животни в името на претенции за псевдо здравословни храни!  



My Blogger TricksAll Blogger TricksLatest Tips and Tricks