Индустриално сортиране на носещи кокошки

Това видео е заснето със скрита камера в Hy-Line Hatchery, най-голямата люпилня на пилета на света в Айова, САЩ. Методите за "процесиране" на пилетата които ще видите тук са стандартни за индустрията, и се практикуват навсякъде.





Няма да повтарям какви заключения можем да си извадим от това, защото мисля че видеото говори само за себе си. Само ще добавя, че за разлика от голяма част от Европа, навсякъде в България имаме достъп до пазари на селскостопанска продукция*
     
От тези пазари можем да си купуваме яйца, месо, зеленчуци, и т.н. които са домашно производство, тоест много по-качествени от всички стоки които ще намерите в магазина. Кокошките отглеждани на село живеят навън, имат възможността да се движат, и са хранени много по-пълноценно, без излишни добавки и антибиотици. Същото важи и за едрия добитък. Дойните крави не са подлагани на хормонална терапия за да дават максимално количество мляко. Плодовете и зеленчуците не са генно модифицирани, пълни с пестициди и нитрати както при масовото производство. И така нататък, това са само няколко примера. 







My Blogger TricksAll Blogger TricksLatest Tips and Tricks