ВИВИСЕКЦИЯ

Това е вивисекция. Само в 60 секунди! Можете ли да издържите на това?! Моля, изгледайте клипа: 


Милиони животни са принудени да живеят в този АД, държани на границата между живота и смъртта, за да се експериментира върху тях. 
Изпитанията върху животни, известен също като „опити с животни”, „изследванията върху животни” и „тестването на живо, е използването на животни в експерименти. В световен мащаб се оценява, че броят на гръбначните животни - от рибата зебра до примати - варира от десетки милиони до повече от 100 000 000, използвани годишно, което е около 274 000 на ден, или 3 на всяка секунда. Въпреки това, тази калкулация е само за гръбначни животни.
Смята се, че Европейският съюз използва около 10 500 000 гръбначни животни всяка година: 28 800 на ден или 1 на всеки три секунди!!!
САЩ е с некоректно отчитане на броя на използваните животни и официално не записва броя на гризачите. По средна оценка са 18 500 000 годишно, което е 50 700 на ден, или 1 на всака 1,7 секунди!!!
Официалната статистика се съставя в Обединеното кралство и на разположение на интернет страницата на Министерството на вътрешните работи, но има много проблеми с тези статистически данни. Най-новите статистически данни, показващи използването на животни през 2010 г., са над 3 724 726 животни годишно. Това се равнява на 10 205 на ден, или 1 на всеки 8,5 секунди. Това показва, че Великобритания е отговорна за 35% от животните, използвани в ЕС за експерименти.
Безгръбначни, мишки, плъхове, птици, риби, жаби, и животни, които още не са отбити, не са включени в цифрите. Една оценка на мишки и плъхове, които се използват само в Съединените щати през 2001 г. броят е 80 000 000. Повечето животни са евтаназирани, след като са били използвани в експерименти.


Източници на лабораторни животни в различните страни са отгледани и развъждани в специални развъдници, а други са заловени в дивата природа или доставени от търговци, които ги получават или чрез купуване или чрез незаконно залавяне, чрез приюти за безстопанствени животни, както и много бездомни кучета и котки.
Изследванията се извършват в университетите, медицинските училища, фармацевтични компании, ферми, отбрана учреждения и търговски обекти, които предоставят услуги за тестване на животните за промишлеността. Те включват фундаментални изследвания в областта на генетиката, биологическото развитие, поведенчески проучвания, както и приложни изследвания, такива като биомедицински изследвания, ксенотрансплантации (трансплантация на органи от един вид животно върху друг вид животно), наркотични тестове и тестове за токсичност, включително тестване на козметика. Животните също се използват за образование, размножаване, селекция и изследвания в областта на отбранителната дейност. Практиката е регламентирана в различна степен в различните страни.
Всяка година повече от 115 000 000 животни са разчленени, заразени, те са инжектирани, отровени, изгорени и ослепени в тайни лаборатории, в колежите и университетите, изследователски центрове по целия свят. Все още се използват животни за тестване за безопасността на козметиката, домакински почистващи препарати и други потребителски продукти. ТЕЗИ НЕВИННИ ПРИМАТИ, КУЧЕТА, КОТКИ, ЗАЙЦИ, ГРИЗАЧИ И ДРУГИ ЖИВОТНИ СЕ ИЗПОЛЗВАТ ПРОТИВ ВОЛЯТА ИМ КАТО ОБЕКТ НА ИЗСЛЕДВАНЕ В ЕКСПЕРИМЕНТИ И ПРОЦЕДУРИ, КОИТО ЩЕ СЕ СЧИТАТ ЗА САДИСТИЧНО ЖЕСТОКИ, АКО НЕ СА БИЛИ ПРОВЕДЕНИ В ИМЕТО НА НАУКАТА.
Изследователите твърдят, че те трябва да имат свободен достъп до животни за експерименти, за да намерят лекове за човешки болести, но те отказват да преодолеят сериозните етични проблеми, измъчвайки съзнателни същества за изследователски цели. На всичко отгоре прекаленото разчитане на опитите с животни фактически възпрепятствaт научния напредък и застрашава безопасността на хората, тъй като резултатите от изследванията върху животни обикновено не могат да се прилагат за хората. В действителност учените биха могли да спестят повече човешки животи чрез хуманни изследвания и методи, които са по-прецизни и ефективни.
Списанието на Американската медицинска асоциация/ Journal of the American Medical Association ( JAMA )/ съобщи през април 1998 г., че нежелани реакции към лекарства с рецепта (всички, които първо е трябвало да преминат първо всякакви тестове с животни) УБИВАТ ПОВЕЧЕ ОТ 100 000 ЧОВЕКА ВСЯКА ГОДИНА. Изпитванията върху животни не успяват да предскажат тези опасности. Това не е изненадващо, като се има предвид, че животните не са в състояние да обяснят най-честите нежелани реакции, които се случват след използване на лекарства, като главоболие, виене на свят, отпадналост, депресия или гадене. Тези симптоми често са първите предупредителни признаци на по-тежки проблеми.

НЕКА СПРЕМ ТОВА ЗАВИНАГИ!!!

Не купувайте продукти, тествани върху животни!



My Blogger TricksAll Blogger TricksLatest Tips and Tricks